Positive Discipline

Willen we dat kinderen ons blindelings geloven of willen we net hebben dat ze voor zichzelf kunnen denken en kritisch zijn? Willen we steeds doordrammen over fouten of willen we samen zoeken naar oplossingen? Willen we perfect zijn of zijn kleine stappen die verbeteren ook goed?

De methode Positive Discipline van Jane Nelsen vertrekt vanuit heel herkenbare voorbeelden van uitdagingen waar we soms tegenaan lopen. In het boek en de cursus worden meer dan 52 verschillende tools uitgebreid beschreven. Van zodra je met een tool aan de slag gaat merk je verandering en dat geeft hoop en motivatie om door te zetten.

Het mooiste aan de methode is dat het ouders en kinderen in hun kracht zet, het verstevigt de onderlinge verbondenheid en verbetert de communicatie. Door samenwerking leren ouders vriendelijk en vastberaden te zijn en worden ze ook een voorbeeldrol in gewenst gedrag. Kinderen leren hoe ze moeten nadenken, krijgen meer zelfvertrouwen, en gaan minder snel in machtsstrijd.

Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan nu in voor een  gratis info-avond of  bestel het boek en schrijf je in voor onze oudercursus.

Voor ouders

Positive Discipline werd ontwikkeld door de Amerikaanse Dr. Jane Nelsen en heeft als doel om jonge mensen aan te leren hoe ze verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke individuen kunnen worden. Positive Discipline leert belangrijke sociale en andere vaardigheden aan op een respectvolle en bemoedigende manier, zowel voor kinderen als volwassenen.

In onze kampen

Tijdens onze vakantiekampen staat de individuele ontwikkeling van het kind centraal. Dat betekent dat de kinderen tijdens het creatieve speelplezier ook tijd en ruimte is om elk kind persoonlijk te begeleiden, op maat van de individuele behoeften, en al spelend bepaalde vaardigheden bij te brengen of aan te scherpen.