Maak kennis met Nathalie Ledoux

In 2020 richtte Nathalie haar praktijk ‘de gevoelensboom’ te Desselgem op. Gezien haar grote drang om meer mensen te kunnen helpen, alsook de drang naar samenwerking en groei, startte Nathalie in oktober 2021 in de praktijk Ingelmunster.

Nathalie’s kernwoord is verbinding. Verbinding met jezelf, met je kind en anderen. Binnen haar begeleidingssessies gaat zij samen met jou op weg zodat jouw zelfbeeld en -vertrouwen krachtiger wordt. Ze leert jou voelen wie je bent, welke behoeftes je hebt en wat jouw gedrag betekent. Deze inzichten helpen jou om nieuwe vaardigheden aan te leren zodat jij jouw emoties anders leert reguleren. Mogelijke doelstellingen van de therapie zijn veerkrachtiger worden, verbindend communiceren vanuit jezelf, grenzen durven aangeven, het terugvinden van je controlegevoel, zelfzorg en meer rust.

Bij kinderen wordt gebruik gemaakt van speltherapie omdat spel de natuurlijke uiting van de innerlijke taal van kinderen is. Ook jongeren en volwassenen vinden vaak de juiste woorden niet om hun emotionele belevingswereld uit te drukken in taal. Omwille van die reden maakt Nathalie regelmatig gebruik van spelbeelden en creatieve therapie.

Ook ouders kunnen terecht voor ondersteuning bij Nathalie. Het ouderschap zorgt er soms voor dat ouders heel erg zoekende zijn en hierdoor onzeker worden. Vaak is de communicatie tussen ouder en kind weg. Nathalie helpt jou in jouw zoektocht hoe je verbindend kan opvoeden.

Mijn specialisaties

  • Speltherapie bij kinderen tussen 3 en 12 jaar
  • Cliëntgerichte individuele counseling (voor jongeren en volwassenen)
  • Verbindend opvoeden (voor ouders)
Nathalie Ledoux

Psychologisch consulent

Maak een afspraak