Maak kennis met Daphné Vandenbossche

Als Psychotherapeut ben ik afgestudeerd met afstudeerrichting klinische psychologie aan de Vives Hogeschool in 2017. Ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn stage bij een privé-praktijk waar ik in contact ben gekomen met alle leeftijden en uiteenlopende problematieken. Vervolgens heb ik meegedraaid op de Paaz-afdeling te Jan Palfijn waar ik voornamelijk met crisisopnames voor personen vanaf 16 jaar mee in contact kwam. Tijdens mijn laatste jaar bachelor genoot ik van een uitwisselingsprogramma te Denemarken waar ik volledig werd klaargestoomd om om te leren gaan met individuen die te maken krijgen met rampen en trauma. De geleerde Scandinavische therapeutische methoden hebben mij als persoon mee vorm gegeven en zijn methoden waar ik zelf in therapie graag mee aan de slag ga.

Na het volgen van het schakeljaar master in de klinische psychologie, had ik besloten mijn studies over een andere boeg te gooien. Zo rondde ik met grote onderscheiding / succes mijn master in de communicatiewetenschappen af. Tot op heden voel ik mij volledig thuis in de zakenwereld. Echter voelde ik mij niet compleet en werd het gemis aan het therapeutisch werk met de jaren groter. Om die reden ben ik meer dan trots om terug actief aan de slag te zijn als psychotherapeut.

Het leven loopt niet altijd zozeer zoals we dit wensen of gehoopt hadden. Soms worden we serieus op de proef gesteld en komen we in contact met nare omstandigheden. We worden uitgedaagd om ons aan te passen aan dergelijk trauma, rouw & verlies, ziekte, onverwachte en/of ongewenste gebeurtenissen. We komen ook voortdurend in contact met nieuwe levensfases en de nodige angsten die hiermee gepaard gaan. Soms voelen we ons hierdoor ook echt niet OK. Stress en angst kunnen positief zijn maar kunnen ook teveel worden.

Ben je even de energie, verbinding, richting of moed kwijt? Wil je graag samen, in alle rust en vertrouwelijkheid, even ventileren of samen verkennen wat jij op dit moment in je leven nodig hebt om je stap voor stap weer beter te voelen? Dan help ik je graag om weer beter in balans te komen. Neem gerust telefonisch of via mail contact op om een afspraak in te plannen.

Mijn specialiteiten

  • Positieve psychologie
  • Individuele begeleiding/ therapie
  • Oplossingsgericht
  • Onlinebegeleiding
Daphné Vandenbossche

Klinische Psychotherapeut (Jong) volwassenen

55 euro per sessie van 60’

Maak een afspraak