Maak kennis met Mariëlle Bartholomeus

Beste lezer, ik wil me graag aan u voorstellen.

Ik ben Mariëlle Bartholomeus, eigenaar van GROW ReAttach Therapy Center. Ik woon met mijn gezin in het Zuiden van Spanje, waar ik samen met Sara therapeutische gezinsweken aanbied.

Therapeutische gezinsweken? Hoe is dat zo gekomen?

Ik ben in 1992 afgestudeerd als ergotherapeut en sinds 1995 heb ik gewerkt met kinderen met diverse ontwikkelings- en opvoedvraagstukken. Nadat ik mijn eigen praktijk had gestart ben ik steeds vaker de ouders gaan betrekken in mijn behandelingen, zij waren altijd aanwezig tijdens de therapie van hun kinderen en kregen regelmatig tips en adviezen waar ze thuis mee aan de slag konden. Toen mijn man met het prachtige idee kwam om naar Spanje te verhuizen was er één ding wat me enorm bezighield. Natuurlijk is het leuk om in een mooi en warm land te gaan wonen, maar wat te doen met mijn passie voor het werken met kinderen en hun ouders?

Daar is het idee van GROW ontstaan.
Want herkent u dit ook, dat u vragen heeft omtrent de ontwikkeling en het gedrag van uw kind, maar dat het niet echt wil vlotten? Dat er door leerkrachten en therapeuten hard wordt gewerkt met uw kind en dat u adviezen krijgt, maar dat het best een klus is om de tips thuis toe te passen? U heeft immers uw werk, nog meer kinderen, hobby´s en (sociale) verplichtingen. Zaten er maar meer dan 24 uren in een dag.
Natuurlijk wilt u het beste voor uw kind en uw gezin, maar de tijd ontbreekt simpelweg om er echt alles uit te halen wat de therapeuten u en uw kind proberen te leren.

Met onze emigratie kwam er een mogelijkheid om het eens heel anders te doen dan wat ik in Nederland gewend was. We hebben een huis gezocht waar we een gezin kunnen ontvangen, die we dan alle aandacht en inzichten kunnen bieden terwijl ze hier ruim een week “op vakantie” zijn. Alle neuzen dezelfde richting in, allemaal met hetzelfde doel voor ogen: Om als gezin weer een stapje verder te komen en opnieuw in balans te raken.

En dat is wat ik samen met Sara doe.

Gezinstherapie, creatieve therapie, ReAttach therapie, een prachtige omgeving.
Twee bevlogen therapeuten die elkaar aanvullen en elkaar kritisch bevragen en daarmee naar een hoger niveau tillen.
Een gezin dat kan genieten van de rust, de positieve energie, en kan leren van alles wat we samen met elkaar beleven.
Respect, inzichten, rust, balans.

Een prachtige week die ik ieder gezin gun.

 

U bent van harte welkom tijdens de therapeutische gezinsweken van GROW ReAttach Therapy Center en Enigma Coach.